ANKARA / BEYPAZARI - Şehit Serkan Çağlayan İlkokulu

Şehit Serkan Çağlayan İlkokulu

BAŞAĞAÇ MAH. 8 CAD. NO 26/1A BEYPAZARI / ANKARA
Vizyon
VİZYONUMUZ -Her yeni düşünce bir uygarlığın; her eğitimli insan çağdaş ve güçlü bir Türkiye’nin müjdecisidir. Geleceğin Türkiye’sini güneş gibi aydınlatmak, yıldızlar kadar yükseltmek ve çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarmak, bilimin ışığında yürümek için el ele vermek. -Atatürk ilkelerinin ışığında, milli eğitimimizin temel amaçları doğrultusunda milli ve manevi değerlerimize bağlı aydın fikirli, çağdaş düşünceli sorumluluk duygusunu gelişmiş kendine güvenen 21. yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına, ülkemizin ihtiyaç duyduğu alanlarda yetişmek üzere orta öğrenime öğrenci yetiştirmek için varız.
Misyon
Biz, Şehit Serkan Çağlayan İlkokulu olarak: -Bütün öğrencilerin öğrenmeyi öğrenmelerini sağlamak, -Onların bireysel farklılıklarına saygı duyarak ve gözeterek bilgili, becerili ve kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak, -Öğrencilerimizi daha özgür sınıf ve daha özgür okul ilkesine uyarak eğitip geliştirmek, -Öğrencilerimizi bilgi toplumunun ve teknolojinin gereklerine uygun yetişmeleri için var gücümüzle çalışmak, -Okulumuzun eğitim çalışmalarını bilimin ve insanlığın ortak değerlerinden yararlanan kendini geliştiren ve toplumu ileri götüren güç olarak yetiştirmek, -Öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi, yöneticilerimizi ve velilerimizi 21.yüzyıl hazırlamak, çağdaş uygarlık yolunda bilimi yol gösterici olarak görmek, -Okulumuzda bir atılım, bir değişim yaratarak okul toplumunun gelişmesini sağlamak için varız ve çalışmaktayız Okulumuz, Anayasada ve Milli Eğitim Temel Kanununda iadesini bulan kendisi için belirlenmiş olan eğitim öğretim programını bulunduğumuz çevrenin koşullarını da dikkate alarak etkili ve verimli bir şeklinde uygulamaktadır. Eğitim öğretimde kaliteyi artırmamızın amacı, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, evrensel insani değerlere saygılı, kendimize ailemize, vatanımıza ve ulusumuza yararlı bireyler olmaktır. Bu amaç bizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştıracaktır. Bizler eğitimci ve öğrenciler olarak, geleceğimizi eğitim kurumlarında şekillenecek nesillerin tayin edeceğinin bilincindeyiz. Bu yüzden öğrencilerimizin yaparak yaşayarak kendi varlığının farkına varması, gözlem alışkanlığı kazanması, kafasını işlettiği kadar, elini kullandığı kadar vicdanının sesine kulak vermesi, gülebildiği kadar güldürmeyi, düşünmeyi öğrenebildiği kadar düşündürmeyi, eleştirdiği ölçüde eleştirilmeyi, sevmeyi becerdiği kadar sevilmeyi, sorgulayabildiği kadar sorgulanabilmeyi öğrenebilen ayrıca sıcak, sevecen saygın ve onurlu bir insan olarak ödev bilincine erişmiş, sorumluluklar alabilen bireyler olarak yetişmeleri tek amacımızdır. Öğrencilerimiz daha çok üreten, verim alınan insan anlayışından öte; erdemli yardımsever, yapıcı, insancıl, aldığı eğitimle kendi yeteneklerini kullanarak yaşamla ilgili tüm sorunları çözebilecek, özgürlüğün onurun, kimliğinin ve kişiliğinin bilincinde olmalıdır. Yasakçı, korkutucu, baskıcı, zorbacı ve sevgiden uzak erdemsiz eğitimin yol açtığı ´SİNDİRİLMİŞ İNSAN´ yerine sevgi, hoşgörü ve insana saygıyı esas alan erdemli eğitimin yol açtığı ´EĞİTİLMİŞ İNSAN´ yetiştirmek temel görevimiz olmalıdır.
Kütüphane Kitap Sayısı :2000
08:40 GİRİŞ 14:45 ÇIKIŞ
KALORİFER-DOĞALGAZ
ESERTEPE VE CEMİYET DOLMUŞLARI OKULUMUZUN YAKININDAN GEÇMEKTEDİR.
OKULUMUZDA ÖĞRENCİ SERVİSLERİ BULUNMAKTADIR.
BAŞAĞAÇ MAHALLESİ 8.CADDE NO:26/1A BEYPAZARI-ANKARA
3KM