ANKARA / BEYPAZARI - Şehit Serkan Çağlayan İlkokulu

Ara

Okulumuz okul öncesi öğretmeni Hasan Hüseyin ÖZKAN'ın kuruculuğunu üstlenmiş olduğu "Interesting Coding Basics'' adlı e twinning projesi başladı. 1 Sırbistan 1 Malta 1 Yunanistan 1 Romanyave 8 Türkiye ile ortaklaşa yürütülecek olan projemiz Aralık ayında başlayıp Şubat ayında sonlanacaktır. Günümüzde kodlama alanında bir çok yenilik ve etkinlikler olmaktadır. Artık kodlama hayatımızın her alanında yer almaktadır ve 5 yaş grubu öğrencilerimizinde bir hayli dikkati çekmektedir. Projemiz ile aylık olarak bilgisayarsız kodlama çalışmaları ve kodlama oyunları oynayarak algoritmayı kavramlarını ve bu alanda ilerleme kaydederek gelecekte kendi dijital oyunlarını yazabilmelerinin önünü açmayı hedefliyoruz.STEM etkinlikleri kullanılarak öğrencilerimizde İşbirliği  becerilerini geliştirmeye yönelik çeşitli işbirlikçi etkinlikler gerçekleştirerek çocukların dil, bilişsel ve motor gelişimi, erken okuryazarlık bilinci, hayal gücünün aktif kullanımı ve empati geliştirmeyi amaçlıyoruz.

May

Okulumuz okul öncesi öğretmeni Hasan Hüseyin ÖZKAN'ın kuruculuğunu üstlenmiş olduğu "DEAREST FELLOWS İN EVOLVİNG WORLD/GELİŞEN DÜNYADAKİ EN SEVGİLİ ARKADAŞLARIMIZ'' adlı e twinning projesi  2 Portekiz ve 10 Türkiye ile ortağıyla başarıyla yürütmüştür. Projemizde teknoloji de kullanarak disiplinler arası yaklaşım ile hedeflere ulaşılmış olup süreç içerisinde tasarlanan malzemeler okulumuzda sergi alanında sergilenmiştir.

May

Okulumuz Anasınıfında ‘Meraklı Bilginler’ e- twinning projesi çalışmalarında sona gelindi.. Okulumuz öğretmenlerinden Fatma HASIRCI'NIN yürütmüş olduğu projede yurt içinden ve yurtdışından birçok öğretmen de yer aldı. Proje GEMS(Fen ve Matematikte Büyük Gelişmeler) yaklaşımıyla çocuklara fen ve matematiği sevdirmiştir. Bu kapsamda çeşitli fen matematik etkinliklerine yer verilerek , proje çocukların yaparak yaşayarak öğrenmelerine fırsat sundu.projemizde doğa ile iç içe etkinlikler yürütülmüştür.

Ock

Okulumuz okul öncesi öğretmeni Hasan Hüseyin ÖZKAN'ın kuruculuğunu üstlenmiş olduğu "DEAREST FELLOWS İN EVOLVİNG WORLD/GELİŞEN DÜNYADAKİ EN SEVGİLİ ARKADAŞLARIMIZ'' adlı e twinning projesi başlıyor. 2 Portekiz ve 10 Türkiye ile ortaklaşa yürütülecek olan projemiz ocak ayında başlayıp Nisan ayında sonlanacaktır. Geçmişten günümüze hayvanlar insanlarla aynı dünyayı paylaşmış ve onların en yakın arkadaşı olmuş, birçok yerde hayatlarını kolaylaştırmıştır. Bu projemizde hayatta kalan ve soyu tükenmiş hayvanları yakından tanıyacağız. Öğrencilerimiz, farklı şehir ve ülkelerdeki akranları ile hayvanları ve doğal yaşamlarını korumak, hayvan hakları bilincini artırmak, nesli tükenmekte olan hayvanlar hakkında bilgilendirmek, doğal dengeyi korumak ve doğanın döngüsünü anlamak için daha sağlıklı ve yaşanabilir bir çevre oluşturmak, STEM etkinlikleri kullanılarak öğrencilerimizde hayvan sevgisi, İşbirliği Öğrencilerin becerilerini geliştirmeye yönelik çeşitli işbirlikçi etkinlikler gerçekleştirerek çocukların dil, bilişsel ve motor gelişimi, erken okuryazarlık bilinci, hayal gücünün aktif kullanımı ve empati geliştirmeyi amaçlıyoruz.

Ara

Okulumuz anasınıfı öğretmeni Hasan Hüseyin ÖZKAN'ın yürütmüş olduğu "Travelling The Word" 'Dünyayı gezmek' adlı e twinning projesi  ile kişisel verilerin korunması pirensibiyle öğrencilerimiz kendilerini önce resmetti sonra tanıttılar.

Kas

Okulumuz anasınıfı öğretmeni Hasan Hüseyin ÖZKAN'ın yürütmüş olduğu "Travelling The Word" 'Dünyayı gezmek' adlı e twinning projesi başlıyor. 2 Sırbistan 1 Portekiz 1Gürcistan 1 Ürdün 3 Polanya ve 10 Türkiye ile ortaklaşa yürütülecek olan proje de öğrencilerimiz dünyanın farklı ülkelerini tanıyacaklar. Diğer insanlar ve kültürler hakkında birçok ilginç gerçeği öğrenecekler ve  erken yaşlardan itibaren çeşitliliğin önemini anlayabileceklerdir.

Nis

Okulumuz anasınıfı öğretmeni Hasan HüseyinÖZKAN' IN yürütmüş olduğu; 10 Türk, 1 Romanya ve 2 Polonya'lı ortakla yürütülen " Biz Yokken Arılar Vardı" eTwinning projesi çalışmalarını finalde arı dansı ile tamamladı. 3 Ay boyunca Arıların yaşamı, üremesi, doğamız ve insanlık için önemi ve bizlere düşen sorumluklar hakkında çalışmalar yapan Neşeli Papatyalar öğrencileri proje sonunda bilinçlenerek , projenin belirlenen hedeflerine ulaştılar. Proje içerisinde kadınlar günü için Bal mumundan el kremi yapan minik arılar, Ballı yiyecekler tarif kitabı düzenleyerek sınıfta tadım günü oluşturdular. Proje finalinde de ailelerin katılım ve destekleriyle hazırlanan arı kostümleriyle arı haberleşme dansı yaptılar. Proje içerisinde hem eğlenen hem öğrenen Neşeli Papatyalar Sınıfı öğrencileri, teknolojiyi de doğru ve güvenli bir şekilde kullanarak Tema Vakfı ile işbirliği içerisinde yürütülen 'arılarvarsa.org' sitesindeki animasyonları ve oyunları kullanarak farkındalık geliştirdiler. Okul Müdürümüz Sayın Ömer ÖZCAN destekleriyle, başarı sertifikalarını alan miniklerimizin bu güzel ve sevimli fotograf kareleri hepimizi gülümsetti. Sayın ÖZCAN"Başarılı projeler yürüten Sınıf öğretmenimizi ve sürece katkı sağlayan velilerimizi ve öğrencilerimizi canı gönülden tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.

Nis